Турция може да бъде заплашена от изключване от НАТО заради

...
Турция може да бъде заплашена от изключване от НАТО заради
Коментари Харесай

CNN: Турция може да бъде заплашена с изключване от НАТО заради позицията й за Финландия и Швеция

Турция може да бъде застрашена от изключване от НАТО поради позицията на управляващите на страната по отношение на участието на Финландия и Швеция в алианса. Това стана известно от.

„ Вече имаше доста мисли за изключване на Турция от НАТО, изключително откакто [турският президент Реджеп Тайип] Ердоган купи съветските системи за противовъздушна защита С-400 от Русия преди три години “, сподели журналистът. Той добави, че сходно решение може да отслаби позициите на Северноатлантическия алианс в стратегически значим район.

Анделман назова Ердоган " потребен другар " на съветския президент Владимир Путин. Според него съветският държавен глава има задоволително съдружници по света, с цел да попречи на западните съюзи да попречат на упоритостите му.

По-рано Ердоган съобщи, че няма да утвърди участието на Финландия и Швеция в НАТО и помоли управлението на страните да не се наскърбява от него. Той напомни, че Хелзинки и Стокхолм интензивно поддържат Кюрдската работническа партия, против която в Турция се води непрекъсната битка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР