Турция казва, че е отзовала своя посланик в Израел за

...
Турция казва, че е отзовала своя посланик в Израел за
Коментари Харесай

Турция отзовава посланика си в Израел заради „хуманитарната трагедия в Газа“

Турция споделя, че е отзовала своя дипломат в Израел за съвещания по отношение на продължителните бомбардировки на Израел против цивилни в линията Газа и влошаващата се филантропична обстановка в обсадения анклав. < /p>

Турското министерство на външните работи сподели в изказване в събота, че Сакир Озкан Торунлар е отзован „ предвид на разгръщащата се филантропична покруса в Газа, породена от продължаващите офанзиви на Израел против цивилни и отхвърли на Израел да одобри апелите за преустановяване на огъня и непрекъснатият и безконтролен поток от филантропична помощ. ”

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Конвой на свободата “ към американската военна база в Турция приканва за преустановяване на огъня в Газа Турция чества безшумно 100-годишнината Турският президент Ердоган споделя на пропалестинското заседание Израел е „ окупатор “ Турският президент Ердоган анулира пътуването до Израел поради „ нечовешката “ война в Газа завършек на списъка

Този ход идва, когато реториката на Анкара става все по-критична към Израел, който умъртви към 9500 палестинци, в това число 3900 деца, в линията Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври, при които починаха към 1400 души.

В петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че прекъсва контактите си с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

„ Нетаняху към този момент не е човек, с който можем да приказваме. Ние го отписахме “, сподели Ердоган, представен от турските медии. Но той добави, че това не значи, че Турция прекъсва връзките си с Израел и неговият началник на разузнаването е в контакт с израелските и палестинските управляващи, както и с Хамас.

Турция приема членове на Хамас, които не счита за „ терористична “ организация като Съединените щати и Европейския съюз. Тя прикани за неотложно преустановяване на огъня, за разлика от западните държавни управления.

Ердоган сподели още, че когато войната завърши, Турция желае „ да види Газа като кротичък район, който е част от самостоятелна палестинска страна, в сходство с границите от 1967 година, с териториална целокупност и с Източен Йерусалим като негова столица ”.

Миналия месец израелски дипломати напуснаха Турция от съображения за сигурност, откакто в цялата страна избухнаха доста пропалестински демонстрации. Неговото министерство на външните работи по-късно заяви, че е отзовало дипломатите, с цел да оцени положението на двустранните връзки.

Според Ердоган иранският президент Ебрахим Раиси ще посети Турция в края на ноември. Ердоган също възнамерява този месец да участва на среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (OIC) в Рияд, с цел да разиска преустановяване на огъня в Газа с районни участници.

Въпреки че интернационалните апели за преустановяване на огъня в Газа нарастват, Нетаняху отхвърли всевъзможни сходни вероятности, защото израелската войска навлиза в Газа на земята и продължава да я бомбардира.

Хуманитарната помощ стартира да се процежда в Газа в края на предишния месец от Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах, единственият проход към анклава, който не се управлява от Израел, само че правозащитни организации не престават да предизвестяват, че филантропичната обстановка е ужасна.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР