Турция - Към момента на летище Истанбул не са въведени

...
Турция - Към момента на летище Истанбул не са въведени
Коментари Харесай

Нови мерки и ограничения на пътуването в Европа и по света

Турция - Към момента на летище " Истанбул " не са въведени основни промени в режима на работа на летището. Продължават регулярните полети до летищата в София и Варна. Турските авиолинии работят при прецизно осъществяване на наредбите на Министерство на здравеопазването .

На полетите от летище " Истанбул " до рискови страни (към сегашния миг като такива се дефинират Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Нидерландия, Норвегия, Испания, Швеция, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея ) се позволяват единствено жители на съответните страни, както и такива от трети страни, които имат позволение за престояване в съответната страна.
 Държави от Европа и Азия лимитират напредването поради COVID-19
Държави от Европа и Азия лимитират напредването поради COVID-19

Португалия ограничи и военните полети

На полетите до Турция се позволяват само турски жители и чужденци, които имат позволение за престояване на територията на Турция. В случай на открит рисков пасажер ( жител на рискова страна или подобен, който е обитавал на нейна територия в последните 14 дни ) на летище в чужбина, същият не се позволява до самолета. Към сегашния миг въведените ограничавания за придвижване през сухопътните гранични пунктове с България не се отнася и не се ползва по отношение на полетите от и до България.

В Гърция от през днешния ден - 19 март, до 19 април 2020 година вкараха краткотрайна възбрана за влизане в Гърция и акостиране в гръцките пристанища на всевъзможен тип частни плавателни съдове за морски отдих, без значение от дестинацията , от която идват, както и слизането на пасажерите им на гръцка територия.

Забранява се събирането на публични места в Гърция, навън или на закрито, на групи от хора от 10 или повече души по едно и също време . Нарушаването на възбраната се санкционира с санкция от хиляда евро .

Строго се предлага на жителите да лимитират излизанията си и придвижването по улиците до най-малко, като останат по домовете си. На всички гранични пунктове на влизане в Гърция гръцките гранични чиновници предизвестяват пътуващите за наложителната 14-дневна домашна карантина . Към момента се пропущат обикновено и пасажери и товари.

Очаква се гръцките способени органи да вкарат промени от на следващия ден 20 март 20 година, в резултат на обстановката с разпространяването на ковид в гр. Банско .
 И страни от Северна, Централна и Южна Америка постановиха ограничавания при пътешестване
И страни от Северна, Централна и Южна Америка постановиха ограничавания при пътешестване

В полетите за Канада не позволяват хора с грип

В Северна Македония към 19 март 2020 година спря работата на летището в Охрид. Граничните пунктове с България - Делчево - Станке Лисичково и Ново Село - Златарево, пропущат единствено товарни коли, пренасящи артикули .

Граничните пунктове на Северна Македония с Албания - Свети Наум, Стение и Охрид - Поградец не работят . Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република Северна Македония с Гърция - Богородица - Евзони, Меджитлия - Ники и Стар Дойран не работят .

В Черна гора от 18 март 2020 година е въведен нов пакет от ограничения за битка с COVID-19. Преустановява се работата на търговски обекти, като се изключи аптеки и хранителни магазини , магазини, продаващи хигиенични артикули и бензиностанции. Държавата подсигурява доставките на защитни средства и дезинфектанти, продавани от дрогерии, и даването им разполагаем на публичната здравна система. Препоръчва се на хронично заболели пациенти и лица над 65 години да останат по домовете си. Доставка на храна, медикаменти и други нужни материали ще бъде обезпечена посредством Червения кръст . Таксиметровите услуги са спрени и всички магазини са затворени, като се изключи тези, които продават храни, питиета, моторни горива, хигиенични артикули, храни за животни и аптеки.

В Косово може да откажат влизането на чужденци на територията на страната, в случай че имат основателна причина за влизането, т.е. в случай че живеят или работят в Косово . Преустановени са всички полети от и към интернационалното летище в Прищина, като се изключи военните и тези, доставящи филантропична помощ. На всички гранични пунктове пропущат товарни транспортни средства, пренасящи артикули и храни , след обзор на лидера от медицински експерт.

Маршрутите за пътешестване от Косово до България са през Република Северна Македония (Прищина-ГКПП " Хани и Елезит " -ГКПП " Гюешево " - София) и през Република Сърбия (Прищина-ГКПП " Мердаре " -ГКПП " Калотина " - София). Към момента всички Граничен контролно-пропусквателен пункт от посочените направления на практика не пропущат пасажери на излизане от Косово към прилежащите страни, защото задграничните жители не могат да влязат в Република Северна Македония и Сърбия.

Хърватия - На Граничен контролно-пропусквателен пункт на Хърватия със Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария се пропущат всички типове коли за български жители . От Министерство на външните работи предлагат за прекосяването на камионите, които влизат/излизат в и от Хърватия за разтоварване/товарене на стока да минават през следните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Хърватия с нейните прилежащи страни:

- Босна и Херцеговина през Граничен контролно-пропусквателен пункт Славонски Шамац, Стара Градишка, Каменско, Винаяни Дони и Нова села.

- Черна гора през Граничен контролно-пропусквателен пункт Карасовичи.

- Сърбия през Граничен контролно-пропусквателен пункт Баяково и Ердут.

В Словения от среднощ на 20 март 2020 година влизат в действие следните правила : Всички лица, които желаят да влязат от Словения в Австрия, ще би трябвало да имат здравно уверение на немски или британски език по отношение на тяхното здравословно положение . To би трябвало да удостоверява, че направеният им тест за ковид е негативен. Здравният документ би трябвало да е публикуван до четири дни преди влизането в Австрия . На лице, което не може да показа подобен здравен документ, ще бъде отказано да влезе в Австрия .

От 00:00 часа на 19 март 2020 година, идващите от Италия в Словения пасажери могат да пресичат границата единствено при граничните пунктове - Vrtojba, Fernetiči и Škofije, които ще са отворени от самото начало . Четвъртият пункт Krvavi Potok ще работи от 05:00 до 23:00 часа . На българските жители се предлага да минават при граничния пункт Vrtojba .

Дипломатите ни поучават пътуващите да се снабдят с задоволително храна и питиета, както и да заредят бензин на последната италианска бензиностанция преди словено-италианската граница, тъй като има дълго очакване .

Австрия от 19 март Австрия вкара непоколебим надзор на граничните си пунктове с Германия и Словения . Тази мярка се чака да продължи до 24.00 ч. на 7 април 2020 година Пътуващи жители, искащи да влязат на австрийска територия би трябвало да показват здравно удостоверение - молекулярно-биологичен тест, не по-стар от 4 дни .

Изключение се прави единствено за австрийски жители и жители с адрес по местоживеене в Австрия, като всеки един от тях подписва декларация за неотложно самокарантиниране през идващите 14 дни .

Транзитно прекосяване през австрийска територия (без прекъсване за отдих) е разрешено единствено при положение, че може да се подсигурява и напускането й. Транспортът на артикули и граничните служащи биват по изключение допускани през границата, само че след осъществяване на здравна инспекция на място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР