Турция изключи закупуването на руската ваксина срещу COVID-19, тъй като

...
Турция изключи закупуването на руската ваксина срещу COVID-19, тъй като
Коментари Харесай

Турция няма да купува ваксина от Русия заради липса на добри практики при разработването ѝ

Турция изключи закупуването на съветската ваксина против COVID-19, защото при нейното създаване са липсвали " положителни практики ". Това разгласи турският здравен министър, до момента в който Анкара усилва напъните си да имунизира 50 милиона жители до пролетта.

Новинарският уебсайт Haberturk цитира здравния министър Фахретин Коча, че съветската ваксина не отговаряла на изискванията за " добра лабораторна процедура ".

" Русия не беше в положение да извърши това. Следователно не беше допустимо СЗО (Световната здравна организация) и светът да закупят тази ваксина ", означи Коча и добави: " Не е допустимо тази ваксина да получи лиценз и от нас . Следователно, тя е отвън нашата област на интерес. "
 Лондон: Ваксината на Pfizer/BioNTech да не се слага на хора със съществени алергии
Лондон: Ваксината на Pfizer/BioNTech да не се слага на хора със съществени алергии

Двама служащи от Националната здравна работа са показали признаци

Той не посочи коя съветска ваксина има поради, само че Турция приказва за провеждането на третия стадий на изпитвания за " Спутник V ", първата в света записана ваксина против новия ковид.

Говорителят на Руския фонд за директни вложения, който поддържа създаването на имунизацията " Спутник V " и дава отговор за нейното стартиране на пазара в чужбина, увери, че фондът продължавал договарянията с Турция.

" Тези цитати са образец за подправени вести ", настоя той и означи: " Бяхме уверени от чиновници на Министерството на здравеопазването на Турция, че Haberturk е цитирал погрешно министъра и договарянията не престават. "

Русия беше първата страна, която даде регулаторно утвърждение за ваксина против новия ковид, като го направи преди да приключат огромните изпитвания, което провокира опасения измежду учени и лекари по отношение на сигурността и ефикасността на имунизацията.
 ОАЕ утвърди китайската ваксина Sinopharm и твърди, че е 86% ефикасна
ОАЕ утвърди китайската ваксина Sinopharm и твърди, че е 86% ефикасна

" 99% степен на сероконверсия на обезвреждащи антитела и 100% успеваемост против умерени и тежки случаи "

Турция, чието население е към 83 млн. души, подписа контракт за закупуване на 50 млн. дози ваксина против COVID-19 от китайската компания Sinovac Biotech и чака да стартира имунизациите този месец, като даде приоритет на здравните служащи.

Новозаразените и умрелите в границите на 24 часа през вчерашния ден доближиха най-високите равнища от началото на епидемията в Турция. С повече от 33 000 инфектирани в границите на денонощие, понастоящем Турция има четвъртия най-голям дневен растеж на инфектираните в международен мащаб .

Коча означи, че Турция се нуждае от повече ваксини за да имунизира 50 млн. души до края на април , като добави, че работи за доставката на 25 млн. дози ваксина от Pfizer/BioNTech.

" Те ще могат да ни дадат 25 млн. дози до края на 2021 година Ние се опитваме да издърпаме това напред. Искаме го преди лятото. Пожарът продължава. Трябва да го потушим допустимо най-скоро ", настоя той.
 Мадуро се надява скоро да получи съветската ваксина против Коронавирус
Мадуро се надява скоро да получи съветската ваксина против Коронавирус

Венецуела закупи 10 млн. дози

Коча сподели още, че Турция няма да заплати за имунизацията на Sinovac, в случай че " не я хареса ".

" Записахме това в контракта, когато дадохме нашата поръчка... Ако резултатите ни не са задоволително ефикасни, имаме право да върнем имунизациите и да не плащаме даже пет цента ", уточни турският здравен министър.

Анкара наложи цялостни блокади през уикенда и полицейски часове през делничните дни, с цел да се пребори с внезапното повишаване на умрелите и инфектираните. Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че жителите би трябвало да бъдат търпеливи, до момента в който имунизациите дойдат.
 Коронавирус: В Русия започнаха да имунизират със
Коронавирус: В Русия започнаха да имунизират със " Спутник V "

Имунизирането на локалното население е почнало през предходната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР