Турция иска да създаде газов център, подобен на тези в

...
Турция иска да създаде газов център, подобен на тези в
Коментари Харесай

Турция се прицели в позиция на ключов играч в нов световен енергиен център

Турция желае да сътвори газов център, сходен на тези в Лондон и Хамбург, сподели президентът Реджеп Тайип Ердоган при завръщането си от срещата в Сочи. Според него основаването на центъра ще спомогне за реализиране на прогрес " както в прехвърлянето на енергийни запаси, по този начин и в ценообразуването ". Той има намерение да разиска този проект с Русия.

Поставяме си за цел да " превърнем Турция в център на района, а по-късно и на международната енергетика ". „ Ние ще превърнем нашата страна в енергиен хъб и ще създадем за това нужната инфраструктура и физически благоприятни условия. Благодарение на вложенията от последните години ние ще превърнем нашата страна във значима газова база за районната география “, сподели той пред кореспонденти след завръщането си от Сочи.  Той посочи, че се планува да се сътвори център освен за природен газ, само че и за енергетиката и минната промишленост. Турският президент желае " в този център да идват всички, които желаят да се занимават с енергетика, газ и рандеман ". „ Подобно на нашия финансов център в Истанбул, ние имаме проект да създадем център за природен газ, сходен на центровете, основани в Лондон и Хамбург за избрани типове бизнес. Ще обсъдим този проект с Русия “, сподели той.

Президентите на Русия и Турция се срещнаха в Сочи на 4 септември в Сочи. Преговорите им продължиха три часа. Владимир Путин сподели, че износът на съветски газ за Турция е надвишил 10 милиарда кубически метра за осем месеца. През предходната година доставките за същия интервал доближиха 21,5 милиарда куб. метра газ. Толкова ниско равнище на доставки за Турция не беше следено от 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР