Турция играе ключова роля в борбата срещу тероризма, заяви генералният

...
Турция играе ключова роля в борбата срещу тероризма, заяви генералният
Коментари Харесай

Турция играе ключова роля в борбата с тероризма, заяви Йенс Столтенберг

Турция играе основна роля в битката против тероризма, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от "Хюриет дейли нюз ".

В изявление пред Парламентарната сесия на НАТО, която се организира във видеоконферентен формат, Столтенберг отговори през вчерашния ден на немския народен представител и член на асамблеята на НАТО Юрген Тритин, съгласно който Турция не споделя полезностите на НАТО и няма господство на закона в тази страна. Тритин сподели още, че Турция нарушава оръжейното ембарго на Организация на обединените нации в Либия и заплашва немските плавателни съдове в Източно Средиземно море. В този смисъл немският народен представител сложи въпроса дали Турция не би трябвало да бъде обсъждана не като сътрудник, а като опасност за НАТО.

"Турция е скъп съдружник и значим съдружник, тъй като те играят основна роля, да вземем за пример в битката с интернационалния тероризъм ", сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО акцентира, че Турция е единственият съдружник от НАТО, който се бори против "Ислямска страна " в Ирак и Сирия. Той открои значимостта на Турция и в обезпечаването на инфраструктура и платформи за освобождение на териториите, следени от ИД.

"Никой различен съдружник не е понесъл повече терористични набези от Турция и никой различен съдружник не е приел повече бежанци - близо 4 милиона ", добави Столтенберг.
Междувременно той означи, че е изразил безпокойства за решението на Анкара да се снабди с съветски системи С-400 и за развитията в Либия и Източното Средиземноморие пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган, отбелязва още "Хюриет дейли нюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР