Турция и САЩ са решили да създадат механизми за нормализиране

...
Турция и САЩ са решили да създадат механизми за нормализиране
Коментари Харесай

Турция и САЩ опитват да нормализират отношенията си

Турция и Съединени американски щати са решили да основат механизми за нормализиране на връзките между тях, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу след седмици на ескалираща антиамериканска изразителност от Анкара, съобщи Ройтерс.

Чавушоглу, който приказва на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, съобщи, че Турция и Съединени американски щати ще провеждат друга среща в средата на март.

Снощи се организираха диалози на президента Реджеп Тайип Ердоган с Рекс Тилърсън, които бяха доста градивни. Отношенията със Съединени американски щати са в сериозен етап, би трябвало да се подхващат стъпки за нормализирането на връзките. Постигнахме съглашение за нормализиране на двустранните връзки, сподели Чавушоглу, представен от ТАСС.

Между Турция и Съединени американски щати има редица различия, в това число по отношение на поддръжката, която Вашингтон оказва на сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа, които съгласно Анкара са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

На конференцията в Анкара Тилърсън съобщи, че Съединени американски щати признават, че Турция има цялостното право да пази границите си.

Признаваме, че Турция има законно право да пази от закани границите си. Ние имаме общи цели в Сирия. Необходимо е да заобикаляме стъпките, които може да доведат до увеличението на напрежението в района, сподели Тилърсън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР