Турция и Русия ще осъществяват двустранните разплащателни търговско-икономически операции с

...
Турция и Русия ще осъществяват двустранните разплащателни търговско-икономически операции с
Коментари Харесай

Турция и Русия вече ще се разплащат помежду си с националните си валути

Турция и Русия ще реализират двустранните разплащателни търговско-икономически интервенции с националните си валути.

Това планува подписаното сред двете страни съглашение, оповестиха турските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Споразумението е било подписано за турската страна от министъра на финансите и хазната Берат Албайрак, а за съветската - от финансовия министър Антон Силуанов.

Целта на съглашението е страните да покачат покупателната стойност на националните си валути, основаване на доходни финансови пазари и нови локални финансови органи.

Споразумението планува турските банки и компании да бъдат свързани към националната разплащателна система на централната банка на Русия, която е съветски вид на разплащателната система SWIFT.

А също по този начин се планува използването на банкови карти МИР, които се оферират от съветска страна като опция на MasterCard и VISA, които се употребяват от турските банки. Като за задачата се планува от турска страна да бъде основана нужната конструкция за това.

Президентите Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в срещите си напоследък подчертаваха на нуждата от прекосяване към разплащане с националните валути в двустранните търговско-икономически с цел да отслабят въздействието на американския $. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР