Турция и Катар планират заедно да търсят варианти за уреждане

...
Турция и Катар планират заедно да търсят варианти за уреждане
Коментари Харесай

Ердоган: Турция и Катар планират заедно да търсят варианти за разрешаване на конфликта между Израел и Хамас

Турция и Катар възнамеряват дружно да търсят разновидности за споразумяване на спора сред Израел и Хамас. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва пред публицисти на връщане от Катар, предават турските медии.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1197
Гледната точка на Катар във връзка с процеса на споразумяване на спора съответствува с нашата, тъй че както аз, по този начин и нашето външно министерство и съответните ведомства ще поддържаме контакти с Катар. Ще управляваме дружно този развой, чиято цел е постигането на мир, сподели турският държавен глава.

Ердоган посочи, че приоритет е обезпечаването на преустановяване на огъня и изтегляне на ранените от Газа.

Сред цивилните жители в линията Газа има пациенти с онкологични болести. Някои от тях са превозени за лекуване в Турция. Голям е и казусът, обвързван с възобновяване и реконструкцията на Газа. В това отношение дружно ще създадем нужното, посочи Ердоган, представен от Анадолската организация.

Турският президент още веднъж съобщи, че страната му е подготвена да поеме отговорност и да стане поръчител за Палестина като част от процеса на споразумяване на спора в Близкия изток.

Готови сме да действаме като поръчител и да проведем мирна конференция. Стига и другите участници в процеса в действителност да желаят мир. Необходимо е да предотвратим въвличането на целия свят в още по-голяма злополука, уточни Ердоган, като добави, че " ще продължи да поставя старания за гарантиране на мира ".

Ердоган също по този начин предизвести Израел „ да не се пробва да убива членове на Хамас на турска територия “, като даде обещание съществени последици.

Те би трябвало да знаят, че в случай че създадат такава неточност, ще платят доста висока цена за нея, сподели Ердоган като разяснява изказвания, че израелските разследващи служби „ са подготвени да убиват членове на радикалното палестинско придвижване Хамас в други страни, в това число в Турция “, показва Анадолската организация.

Ердоган сподели още, че „ доста западни страни се отхвърлят от безусловната поддръжка за Израел и преразглеждат отношението си към него “. Турският водач уточни, че съгласно него израелският министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е „ на ръба на краха “, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР