Турция и Ердоган за пореден път засвидетелстваха любовта си към

...
Турция и Ердоган за пореден път засвидетелстваха любовта си към
Коментари Харесай

ТУРСКИТЕ МЕДИИ: Ердоган и Турция обичат техния човек Борисов!

Турция и Ердоган за следващ път засвидетелстваха любовта си към българския министър председател Бойко Борисов. Причината този път е пламенната отбрана, която Борисов направи във връзка с южната ни съседка и абсурда, в който Анкара и НАТО са забъркани от няколко дни, пред студенти в Университета за национално и международно стопанство.

Според държавната телеграфна организация на южната ни съседка и един от околните до властта вестници нашият министър председател е застанал зад Реджеп Ердоган в абсурда. Турският президент разпореди изтеглянето на 40 бойци от обучение на Алианса в Норвегия поради компютърна симулация, в която като "вражески водач " е бил посочен Реджеп Ердоган. Генералният секретар на НАТО се извини за случилото се и уточни, че виновността е на външен подизпълнител, като по случая се води следствие. В Анкара обаче не одобриха извинението, а до момента в който близки до властта медии тиражират тайни теории, един от президентските съветници заприказва за излизане от НАТО.

На този декор пристигна и вчерашното изявление на Борисов в УНСС: "Това че президентът Ердоган отдръпна своите военни от ученията в Норвегия е знак, който аз от дълго време слагам на Европейските препоръки. Основните водачи в Европа, когато стане въпрос за Турция и президента Ердоган са на цялостно отказване – няма тематика, по която да се сближат (…) Това е най-силната войска в Южния фланг на НАТО. Е ли разумно да считаш, че един човек е напълно недопустим за тебе и в това време да му дадеш пушката с патроните и да ти пази гърба…? И то не мина доста време и това се случи (…) Политиците и дипломатите би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство ". "Борисов подлага на критика политиката на Европейски Съюз за Турция ", написа Анадолската организация. Според медията министър-председателят ни е "похвалил " протеста, който Анкара разгласи на НАТО. Sabah "Сабах " е още по-категоричен в своето заглавие: "Българският министър председател Борисов поддържа Турция ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР