Турция и България планират да засилят транспортния капацитет помежду си,

...
Турция и България планират да засилят транспортния капацитет помежду си,
Коментари Харесай

Влаковете между Турция и България се увеличават от 1 на 12 дневно

Турция и България възнамеряват да засилят транспортния потенциал между тях, като усилят на 12 влаковете, които се движат всекидневно. Това съобщиха Турските държавни железници на страницата си в интернет.
Прочетете още
В известието се показва, че е реализиран забележителен прогрес в настоящите договаряния сред Турция и България за улеснение на прекосяването на границите и съчетаването на линиите.

Делегация, водена от Хасан Пезюк, общоприет шеф на Турските държавни железници (TCDD), се е срещнала със Златин Крумов, общоприет шеф на националната компания " Железопътна инфраструктура " на гара Капъкуле в Одрин.

Планирано е броят на влаковете, които се движат всекидневно, да се усили на 12. В момента се движи единствено един трен сред София и Истанбул.

През февруари ще има среща на работна група за обезпечаване на интерфейс на осведомителните системи за влаковете от двете страни, показват турските железници. Очаква се на срещата да участват министрите на превоза на двете страни.

" Продължаваме да работим с българските си сътрудници, с цел да засилим още повече обществените и икономическите връзки на двете страни посредством железопътните мрежи ", каза Хасан Пезюк, шеф на турската железница.

Към момента няма информация от българското транспортно министерство и НКЖИ за договарянията с турската страна.

Според настоящото разписание на БДЖ, което е в действие до 26 март, сред България и Турция се движи по един трен на ден сред София и Истанбул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР