Турция готова да започне работа от 2023 г.Руският президент Владимир

...
Турция готова да започне работа от 2023 г.Руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха Черноморския газов хъб

Турция подготвена да стартира работа от 2023 година
Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган разискаха по телефона самодейността за основаване на огромен газов хъб в Черно море, в акваторията на Турция, заяви уеб сайтът на Кремъл.

Лидерите на двете страни разискаха в детайли “актуалните аспекти на двустранното съдействие в разнообразни области ” и означиха позитивната динамичност на търговско-икономическите връзки, както и като поощряване на взаимни планове, в това число в нуклеарната енергетика, отбелязва официалното съобщение.

“Особено внимание беше отделено на вероятностите за реализация на самодейността, препоръчана от президента на Русия през октомври и подкрепена от Реджеп Тайип Ердоган, за основаване на огромен газов хъб в Турция ”, добавя официалното съобщение на Кремъл.

По-рано в петък турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Донмез заяви, че Анкара възнамерява да стартира работа по реализацията на плана за газов хъб, препоръчан от Москва от началото на 2023 година

“До края на годината имаме намерение да вземем решение по отношение на пътна карта. И надлежно от началото на 2023 година да стартира осъществяването на работата по плана ”, сподели Донмез.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР