Турция е зависима от източници от Русия, защото гледа да

...
Турция е зависима от източници от Русия, защото гледа да
Коментари Харесай

Георги Димов: Турция е много зависима от Русия

Турция е подвластна от източници от Русия, тъй като гледа да не направи неверна стъпка, с цел да не бъде спрян към нея примерно газ или нефт. Това разяснява пред Би Ти Ви някогашният консул на България в Одрин Георги Димов.

" Турция води уравновесена и деликатна политика по отношение на войната в Украйна ", сподели някогашният консул. Днес там ще се проведат договаряния, които по думите на Димов ще са значими, тъй като предните са били по-скоро тактически.

Според него предлагането на Турция за ходатайство не е изненада, тъй като Ердоган най-малко от два месеца предлага това на Путин. Димов разяснява и че въпреки всичко Турция има и някои решения, които са и против Русия.

По думите му това е спомагателното продължение на тази двойствена позиция. Със сигурност подвластна от Русия поради огромния брой съветски туристи - над 6 милиона, а в действителност туризма сега в една или друга степен избавя турската закъсалата стопанска система. Турция е подвластна и по линия на градежа на атомна електроцентрала, която прави Русия на нейна територия и също по този начин във връзка с двустранната търговия, която е в прекомерно огромен размер и тя няма по какъв начин да се откаже от това нещо, изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР