Турция е заменила кметовете на градове с кюрдско мнозинство в

...
Турция е заменила кметовете на градове с кюрдско мнозинство в
Коментари Харесай

Турция мачка кметове кюрди, критици на настъплението в Сирия

Турция е заменила кметовете на градове с кюрдско болшинство в югоизточната част на страната с държавни чиновници. Това оповестиха от прокюрдската Демократична партия на народите на фона на репресии на турските управляващи против рецензиите във връзка настъплението на Анкара в Сирия, оповестява " Ройтерс ".

Демократичната партия на народите посочи, че петима от нейните съкметове в градовете с най-вече кюрдско население Хакари, Юксекова и Нусейбин, през вчерашния ден са били хвърлени в пандиза, очаквайки правосъден развой. Двама други съкметове в региона Еркиш са били арестувани по-рано тази седмица и остават в ареста.
 Ердоган отмъстителен - Турция не можела да не помни писмото на Тръмп
Ердоган отмъстителен - Турция не можела да не помни писмото на Тръмп

Путин щял да бъде част от нови решения за Сирия

Турция предприе репресии против инакомислещите в регионите на страната, където болшинството от популацията са кюрди, след настъплението против следените от кюрдите елементи в прилежаща Сирия. Протести бяха смазани със сълзотворен газ, а десетки хора бяха задържани за рецензии против военната акция в интернет.

Демократичната партия на народите ръководи доста градове в кюрдския югоизток на Турция. Тя нормално назначава един мъж и една жена съкметове, с цел да предизвиква равенството сред половете .

" Амнести " упрекна Турция във " военни закононарушения " в Сирия

При офанзивата бяха убити минимум 72 цивилни

Семир Нергиз и Ферхат Кут, съкметове на Нусейбин, са били упрекнати, че са членове на терористична формация и са били сменени от назначен от страната държавен чиновник.

Съкметовете на Юксекова Ремзи Язар и Ирфан Сари са били хвърлени в пандиза поради свои изявленията, вестникарски изявления и постинги в обществените мрежи. Засега не е ясно в какво е упрекнат кметът на Хакари Джихан Караман.

Държавната Анадолска организация заяви, че през днешния ден локални админи са били назначени да заместят кметовете в Юксекова и Хакари.
 Тръмп разрешил на Турция и кюрдите да се посбият
Тръмп разрешил на Турция и кюрдите да се посбият " като две хлапета ", имали потребност

" Трябва да ги оставите да се сбият и по-късно ги разтървавате "

Нусейбин е град на сирийската граница в югоизточната провинция Мардин, до момента в който Хакари и Юксекова са ситуирани на границата с Иран. Нусейбин беше цел на трансгранични офанзиви по време на интервенцията, като предходната седмица при минометна и ракетна офанзива от кюрдските бойци починаха осем души и 35 други бяха ранени.
 Съединени американски щати и Турция договориха прекъсването на офанзивата в Сирия
Съединени американски щати и Турция договориха прекъсването на офанзивата в Сирия

След новината, че Ердоган отхвърля американските оферти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР