Турция е за реформиране на структурата на ООН, тъй като

...
Турция е за реформиране на структурата на ООН, тъй като
Коментари Харесай

Турция е за реформиране на структурата на ООН

Турция е за реформиране на структурата на Организация на обединените нации, защото в настоящия си тип тя не може да играе ефикасна роля в поддържането на мира и сигурността и да създава съответни решения за попречване на огромни филантропични произшествия. Това съобщи ръководителят на информационния отдел на администрацията на турския президент Фахретин Алтун, предава.

„ Многократно сме се сблъсквали с обстоятелството, че Организация на обединените нации със сегашната си конструкция води в задънена улица при решаването на световни проблеми. Виждаме по какъв начин непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации блокират начинания, бидейки директна или заинтригувана страна в противоречиви обстановки. Петте непрекъснати членове вземат решение въпроси въз основа на своите ползи, потъпквайки правата на азиатските, латиноамериканските и африканските страни. Днес Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформирана ", сподели Алтун.

Според него неспособността на Организация на обединените нации да позволи зараждащите рецесии в света ясно се показва от обстановката в Украйна.

„ Организацията, която в предишното беше безсилна да предотврати човешки нещастия в Босна и Херцеговина, Руанда, Сирия и Косово, сподели сходен образец на обезсърчение по време на офанзивите на Русия против Украйна “, акцентира той.

Според Алтун, Турция показва своите оферти за реформиране на Организация на обединените нации и е отворена за разискването им.

" Нашите оферти за решение на казуса са да приемем гледната точка, съдържаща се във фразата " светът е повече от пет страни ". Тези оферти, по-специално, се отнасят до смяна на структурата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Да се ​​гарантира мир и непоклатимост, обективна и по-устойчива световна система на Организация на обединените нации, която отразява справедливостта, мултикултурализма и взаимното почитание “, добави Алтун.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР