Турция е важен стратегически партньор на ЕС, но трябва да

...
Турция е важен стратегически партньор на ЕС, но трябва да
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Турция е важен стратегически партньор на ЕС

Турция е значим стратегически сътрудник на Европейски Съюз, само че би трябвало да бъдем почтени във връзка с участието ѝ в Европейски Съюз. Това съобщи българският министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Лиляна Павлова.
„ Турция е наш стратегически сътрудник, значим сътрудник във връзка с сигурността и миграцията. Турция поддържа Европейски Съюз по отношение на въпроса за незаконната миграция и без нея нямаше да имаме 95 % по-малко незаконни имигранти “, акцентира Павлова в послание на панела " Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани " в границите на Седмата среща на върха за Югоизточна Европа в Белград.
Според Павлова обаче, когато става въпрос за разширението на Европейски Съюз и участието на Турция в Съюза, това е напълно друг въпрос. „ Турция би трябвало независимо да реши дали желае да продължи по пътя към Европейски Съюз, тъй като това е въпрос на ценене на полезности “, акцентира Павлова.
Секретарят по интернационалните връзки на най-голямата опозиционна партия в Гърция „ Нова народна власт “, Георгиос Кумуцакос, от своя страна означи, че Европейски Съюз и Турция към този момент са открили партньорски връзки и че би трябвало да се работи за усилване на двустранните стопански връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР