Турция е в повратен момент с въвеждането на президентска система

...
Турция е в повратен момент с въвеждането на президентска система
Коментари Харесай

Ердоган: Предстои повратен момент за напредъка на Турция

Турция е в " преломен миг " с въвеждането на президентска система на ръководство, съобщи през днешния ден президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Хюриет дейли нюз ".

" Този крайъгълен камък ще бъде преломен миг за напредъка на Турция ", сподели Ердоган в послание пред членове на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР), осведоми Българска телеграфна агенция.

Ердоган похвали " решителните " интервенции на турската войска в продължаващата атака в региона на Африн в Северна Сирия и в някои елементи на Северен Ирак. По думите му броят на " обезвредените терористи " в Африн е достигнал 4500 души, а в Ирак са били " обезвредени " над 300 терористи.

Президентът се закани, че държавното управление няма да разреши на Кюрдската работническа партия (ПКК) и придвижването ФЕТО " да разделят " Турция.

Ердоган упрекна също по този начин главната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия (НРП), че " продава волята на народа ", имайки поради прехвърлянето на 15 депутати от НРП към " Добра партия " за да се обезпечи присъединяване й на изборите.

По думите на турския президент изследванията сочат, че основаната предизборна коалиция сред неговата ПСР и Партията на националистическото деяние е " много напред ".

В изявлението си той засегна и идната си аудиенция в Сеул през идната седмица, откроявайки смисъла й в миг " на големи развития " на Корейския полуостров.

" Вярвам, че събирането на южнокорейския президент със севернокорейския водач на историческата среща на 27 април ще придаде друга дълбочина и на нашите връзки с тях ", сподели Ердоган, който ще бъде на посещаване в Сеул на 2-3 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР