Турция е решена да осигури мир между Москва и Киев,

...
Турция е решена да осигури мир между Москва и Киев,
Коментари Харесай

Ердоган казал на Путин, че е необходимо цялостно разследване на срутването на язовирната стена в Южна Украйна

Турция е решена да обезпечи мир сред Москва и Киев, е декларирал турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10684
Ердоган е подчертал също, че е значимо провеждането на всеобхватно следствие на детонацията в язовир " Каховка ", което да не оставя място за подозрения. 

Украйна и Русия се упрекват взаимно за разрушаването на язовира, което наводни региона и принуди хиляди хора да бягат.

Ердоган е споделил на Путин, че може да бъде образувана интернационална комисия, включваща представители на Организация на обединените нации и Турция, която да се заеме с този въпрос, се показва в известие на пресслужбата на турския президент, представено от Ройтерс.

По-рано Ердоган приказва по същата тематика и с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР