Турция е предупредила всички държави да не изпращат военни кораби

...
Турция е предупредила всички държави да не изпращат военни кораби
Коментари Харесай

Турция затвори Босфора за военни кораби

Турция е предизвестила всички страни да не изпращат военни кораби през Босфора и Дарданелите, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу. До момента нямаме поръчки за прекосяване, добави той.

Турция извършва " в най-висока степен " Конвенцията от Монтрьо за придвижването на кораби в проливите, удостовери и президентът Ердоган. " Решени сме да използваме пълномощията, дадени от Конвенцията от Монтрьо във връзка с придвижването на кораби в проливите, по подобен метод, че да предотвратим рецесия ", сподели Ердоган. Изключение може да се направи, в случай че транспортен съд се завръща в базата си в Черно море, посочи Чавушоглу.

" Имаме вяра, че договарянията ще доведат до позитивно развиване ", сподели ръководителят на комисията по интернационалните въпроси в съветския парламент Леонид Слуцки след първия кръг договаряния сред Киев и Москва в Беларус.

Вторият кръг се чака през днешния ден, 2 март. Информацията бе доказана пред РИА Новости от близкия до беларуските уредници политолог Юрий Воскресенски.

" Все още няма подобен резултат, който искахме да реализираме. Русия съобщи своите позиции, от нас прозвучаха противоположни позиции, тъй като желаеме да спрем войната ", сподели украинският президент Володимир Зеленски. Малко по-късно бе публикувано, че той е подписал формалното заявление на Украйна за присъединение към Европейски Съюз. То бе признато от Европейския парламент на изключително съвещание.

" Групировката на Въоръжените сили на Руската федерация ще продължи провеждането на специфичната военна интервенция до достигането на поставените цели ", сподели съветският министър на защитата военачалник Сергей Шойгу. Според него отбраната на Русия от военната опасност на Запада е основната задача на " специфичната интервенция " в Украйна. " Подчертавам, че удари се нанасят единствено по военни обекти и извънредно с високоточно оръжие ", добави Шойгу. Изявлението му пристигна на фона на обвинявания от украинска страна, че съветските сили обстрелват жилищни региони в Харков.

Украинските военни са изгубили изцяло достъп до Азовско море, стана ясно от изказване на формалния представител на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

Западът не би трябвало да строи военни уреди в нито една страна от някогашния Съветски съюз. Такова изискване сложи съветският външен министър Сергей Лавров по време на Конференцията по разоръжаването в Женева. Според него Киев се стреми да придобие нуклеарни оръжия и назова това действителна заплаха, която би трябвало да бъде предотвратена.

Русия ще бъде изправена пред срив на стопанската система си вследствие на глобите, наложени от Запада поради нахлуването й в Украйна. Това съобщи френският финансов министър Бруно льо Мер за " Франс Инфо ". Европейски Съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война против Русия, разгласи той и предизвести, че съветският народ ще понесе следствията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР