Турция е помолили компанията Газпром за отсрочка на плащанията, заяви

...
Турция е помолили компанията Газпром за отсрочка на плащанията, заяви
Коментари Харесай

Турция се опитва да се договори за намаление на цената на руския газ

Турция е помолили компанията " Газпром " за пролонгация на заплащанията, съобщи турският министър на финансите и държавната хазна Нуреддин Небати в изявление за вестник " Файненшъл таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция. Целта на страната е да контракти понижение на цената.

Небати посочи, че Анкара упорито се пробва да получи понижение на цената за огромното количество газ, което купува от Москва. Той добави, че Турция чака от Русия " положителни вести " по двете посоки (за понижаване на цената на газа и за пролонгация на плащанията).

Министърът на финансите на Турция уточни, че икономическите връзки на Анкара с Москва се поддържат в границите на " положителните съседски връзки ". Той настоя също по този начин, че икономическите връзки сред двете страни са " законни ". Турция е страна, която работи доста деликатно в границите на интернационалната финансова система. Тя не е страна, която работи по метод, който ще докара до нарушавания на интернационалната финансова система, уточни Небати.

На 16 септември съветският президент Владимир Путин заяви, че с турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган са се договорили (в рамките на срещата на Шанхайската организация за съдействие - ШОС) турската страна да заплаща 25 % от доставките на съветски газ в рубли. Няколко дни по-късно турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез сподели, че съглашението за заплащане на 25 % от доставките на съветски газ в рубли ще встъпи в действие в най-скоро време. В началото на този месец организация Блумбърг, базирайки се на неназовани източници, заяви, че Турция е помолила Русия за пролонгация на част от заплащанията за природния газ до 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР