Турция е получила информация, че кораб на американската компания ЕксънМобил

...
Турция е получила информация, че кораб на американската компания ЕксънМобил
Коментари Харесай

Турция на нож заради проучвателен кораб на Ексън за газ

Турция е получила информация, че транспортен съд на американската компания ЕксънМобил (ExxonMobil) се е насочил към Източното Средиземноморие за сондажи за въглеводороди, разгласи Ибрахим Калън, представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс.

Калън сподели на конференция през днешния ден, че Анкара ще продължи да пази своите права, отнасящи се до проучванията за въглеводороди в района.

Миналия месец турски военни маневри попречиха на кораб, изпратен от италианската компания ЕНИ да доближи регион край Кипър, с цел да прави сондажи, припомня организацията.

Междувременно в турски медии се появиха изказвания, че изследванията на Ексън ще бъдат охранявани от Шести флот на Военноморски сили на Съединени американски щати.

"Нова рецесия в Средиземноморието чука на вратата! ", писа в заглавие в. "Хюриет ", съобщавайки за проектите на Ексън и спекулациите за ролята на Шести американски флот.

Шести флот на американските Военноморски сили се е трансформирал в знак на антиамериканизма в Турция поради събитията от 1967 година в Истанбул, когато военни от този флот станаха обект на набези поради метода на Съединени американски щати към кипърския проблем, войната във Виетнам, поддръжката им за Израел и прочие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР