Турция е по-близо от всякога до това да гарантира напълно

...
Турция е по-близо от всякога до това да гарантира напълно
Коментари Харесай

Турската армия с голяма новина, която засяга границите на страната

Турция е по-близо от всеки път до това да подсигурява изцяло сигурността на границите си от опасността на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи министърът на защитата на страната Хулуси Акар, представен от " Дейли сабах ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на министъра новата интервенция Лапа-Ключ на турските сили за сигурност в Северен Ирак продължава съгласно проектите, което разрешава на Турция да поеме цялостен надзор над границата против терористичните закани. Акар акцентира, че единствената цел на турската войска са терористите от ПКК.

Министърът на защитата посети командния център в Чукурджа, окръг Хаккяри, където прекара нощта и организира диалози с началника на Генералния щаб ген. Яшар Гюлер, командващия сухопътните сили ген. Муса Авсевер и командващия Военновъздушни сили ген. Хасан Кючюкакюз. Акар съобщи още, че турските сили са отмъстили за гибелта на петима турски бойци, като са обкръжили причинителите в техните пещери и са ги ликвидирали.

Турското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че при конфликти с бойци на ПКК в границите на интервенция Лапа-Ключ са били убити петима турски военни, а двама са били ранени. От началото на тази интервенция в Северен Ирак са премахнати общо 100 кюрдски терористи, сподели още Акар. В понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще стартира скоро нова военна интервенция и в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Целта е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия, посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР