Турция е открила в Черно море ново газово находище с

...
Турция е открила в Черно море ново газово находище с
Коментари Харесай

Турция откри ново газово находище в Черно море

Турция е разкрила в Черно море ново газово находище с размер 135 милиарда кубични метра, разгласи нощес президентът Реджеп Тайип Ердоган. Той заяви новината на гала в северния турски окръг Зонгулдак. 

Находището е било открито от сондажния транспортен съд " Фатих " в кладенеца " Амасра-1 ". С това общият размер на откритите от Турция в този регион в южната част на Черно море находища на природен газ доближи 540 милиарда куб. м. Миналата година корабът " Фатих " към този момент откри там 405 милиарда куб. м., предава Българска телеграфна агенция. 

Турция възнамерява да стартира да добива в региона газ за вътрешното си ползване през 2023 година и производството да доближи оптималния си потенциал през 2027-2028 година За задачата ще е належащо да бъде построена съответната инфраструктура, в това число газопровод с дължина най-малко 160 километра.
Турция има малко находища на нефт и газ. Тя е мощно подвластна от вноса на газ от Русия, Азербайджан и Иран и на полутечен природен газ от Катар, Съединени американски щати, Нигерия и Алжир, отбелязва Ройтерс. 

Миналата година Турция е внесла 48,1 милиарда куб. м газ - растеж от 6% по отношение на миналата 2019 година Около една трета от това количество е било доставено от Русия. 

Турция също така прави сондажи в Средиземно море. Нейните интервенции в противоречиви води ускориха напрежението с Гърция и Кипър, отбелязва Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР