Турция е обещала на България да спира мигрантския поток по

...
Турция е обещала на България да спира мигрантския поток по
Коментари Харесай

Ердоган обеща да спира мигрантите: МВР

" Турция е дала обещание на България да стопира мигрантския поток по общата граница ”, разгласи пред Nova шефът на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев. Преди седмица той беше в делегацията на президента Румен Радев в Анкара за среща с турския държавен глава.

  " Ердоган инструкции на вътрешния министър, че границата би трябвало да бъде безусловно затворена, в случай че би трябвало да изтъквам. Затворена значи натискът да се поеме от турските елементи, а не както до момента се случваше - огромна част от този напън да се поема от нашите гранични служители на реда и силите, които смеразположили на нашата граница ", уточни служебният министър.

" С това решение Европа унизи себе си и сподели, че не е способна да ползва личните си правила ”, съобщи още Демерджиев, в коментар за тематиката Шенген.

" За тези месеци от август насам е свършена доста работа. Това го потвърдиха шефът на Фронтекс и еврокомисарят Илва Йохансон (ресорът й е вътрешни работи) ", акцентира той.

Според него би трябвало да се поддържа разговорът с Австрия и Нидерландия. " Поканил съм екипи и на двете страни да дойдат на границата и да видят по какъв начин се случват практическите дейности по опазването ѝ. Тази граница е най-тежката сухопътна на Европейски Съюз. Австрия съобщи предпочитание и ангажимент да изпрати свои сили. Нидерландия заема пасивна позиция ", уточни още Демерджиев.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР