Турция е изтеглила списъка с 681 германски фирми, заподозрени, че

...
Турция е изтеглила списъка с 681 германски фирми, заподозрени, че
Коментари Харесай

Турция оттегли "несъществуващия" черен списък с германски фирми, свързани с Гюлен

Турция е изтеглила листата с 681 немски компании, обвинени, че поддържат тероризма, сподели представител на вътрешното министерство в Берлин, представен от немски медии и " Ройтерс ". Заедно с този документ турските управляващи бяха изпратили и молба за подпомагане от немските си сътрудници.

Информацията за листата, множеството от юридическите лица в който се считат от Анкара за свързани с живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, се появи в средата на предходната седмица. Първоначалните данни бяха за 68 компании, само че обява на в. " Ханделсблат " заяви, че те са 10 пъти повече.

Турските управляващи дни наред отричаха да има подобен лист и то определяха като " подправена вест " на фона на напрежението сред Анкара и Берлин поради задържане на немски деятел. В понеделник обаче турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу споделил на сътрудника си Томас де Мезиер, че решението за изпращането на документите произлизало от " проблем в връзката ". По информация на " Шпигел " Сойлу обяснил, че е станало " неразбирателство ".

" (Вътрешният министър) акцентира, че турските управляващи не проверяват немски компании, " сподели представителят на вътрешното министерство в Берлин Тобиас Плате пред публицисти, представен от " Шпигел ". Според изданието описът не е съдържал единствено компании и бил изпратен през май посредством системата на " Интерпол ". През уикенда обаче документът бил изтеглен по същия метод, през системата на " Интерпол ".

Икономическото министерство обаче в това време продължава да преглежда опцията за налагане на по-нататъшни ограничения против Турция в подтекста на изострените връзки, предава " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР