Турция е истински рай за пътниците - исторически градове, великолепна

...
Турция е истински рай за пътниците - исторически градове, великолепна
Коментари Харесай

Три нови дестинации в Турция, които ще станат популярни през 2023 г.

Турция е същински парадайс за пасажерите - исторически градове, превъзходна природа, неповторима просвета - не е чудно, че страната е толкоз известна измежду туристи от цялостен ​​свят. Докато разглеждането на забележителностите на Истанбул и крайбрежната Анталия остават измежду най-желаните и посещавани дестинации, има и други скрити скъпоценни камъни в Турция, които ще се трансфорат в топ дестинации за пътешестване тази година.
Канлъджа
Канлъджа се намира в азиатската част на Истанбул и е единствено на няколко минути с ферибот. Канлъджа е безшумно, насаме местенце и това го прави един от най-търсените скрити забележителности в Турция. Великолепният естествен парк Михрабат, старинните дървени къщи на брега, обичайните надпревари по плуване в открити води в Босфора са единствено дребна част от това, което прави това място толкоз особено. На гурме туристите се предлага да опитат локалното лакомство: кисело мляко, поръсено с пудра захар.
Чанаккале
Чанаккале е пристанищен град в Турция. Той е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание и е бил очевидец на две доста значими борби в историята на страната. Тук има няколко мемориала, като паметника на мъчениците от Чанаккале и паметника на респект към Мехметчик, т.е. на елементарните турски бойци. Градът е прочут и с археологическите си обекти - разкопките на Троя и руините на Александрия Троада, и доста други. Туристите могат да научат повече за богатата история на района, както и да прегледат други региони на Чанаккале.
Долината на пеперудите
„ Долината на пеперудите “ - име на приказна околност в турския район Фетие - фантастично място за трекинг, ситуирано сред високите върхове на планината Бабадаг. Долината на пеперудите е цялостна с буйна зеленина, спиращи дъха гледки, зашеметяващи залези и, несъмнено, безпределно многообразие от пеперуди. Освен това тук се вършат най-хубавите виновност в района, което значи, че това място е наложително място за феновете на виното.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР