Турция е готова за антитерористична операция и в Ирак, стана

...
Турция е готова за антитерористична операция и в Ирак, стана
Коментари Харесай

Турция е готова за антитерористична операция и в Ирак

Турция е подготвена за антитерористична интервенция и в Ирак, стана ясно през днешния ден от думите на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от турската телевизия НТВ.

Анкара няма желание да ограничи военната си интервенция единствено в региона на сирийския град Африн и при положение на опасност за сигурността си ще се бори против тероризма в Манбидж, на изток от река Ефрат, както и в иракските региони Синджар и Кандил, съобщи Чавушоглу.

Ще бъдем в Сирия, до момента в който не сложим завършек на тероризма, до момента в който тероризмът не се изтощи, а по-късно ще предадем тези територии на притежателите им, сподели той.

Призивите да ограничим интервенцията си единствено до Африн за нас не важат. Без значение от кое място идва терористичната опасност – дали от Синджар, Кандил, Манбидж, източно от река Ефрат – ние ще се борим и ще я унищожим, посочи Чавушоглу.

Турските въоръжени сили оповестиха на 20 януари началото на интервенцията „ Маслинова клонка “ против кюрдските „ Сили за отбрана на народа “ (СЗН) и „ Партия на демократичния съюз “ (ПДС) в региона на сирийския град Африн, където живеят към 1,5 млн. сирийски кюрди. Според Анкара СЗН и ПДС са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година ПКК има бази в Северен Ирак.

Междувременно вселенският патриарх Вартоломей изрази поддръжката си за „ Маслинова клонка “. В писмо, изпратено до турския президент Реджеп Тайип Ердоган, патриархът е показал, че се моли за триумфа на военната интервенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР