Турция е готова да започне съдебен процес във връзка с

...
Турция е готова да започне съдебен процес във връзка с
Коментари Харесай

Турция е готова да започне съдебен процес за убийството на Хашоги

Турция е подготвена да стартира правосъден развой по отношение на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган. " Престъплението беше осъществено в Истанбул. По тази причина, в случай че Саудитска Арабия не продължи този правосъден развой, той ще бъде стартират от турската правосъдна система ", сподели Ердоган, представен от Българска национална телевизия.

Саудитският публицист Джамал Хашоги, прочут критик на политиката на формален Рияд, изчезна на 2 октомври след посещаване на генералното консулство на кралството в Истанбул.

На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че журналистът е бил погубен в постройката на дипломатическата задача при спор. В момента се проверяват 18 жители на кралството, тяхната идентичност не се разкрива. 

Международната общественост остро осъди закононарушението и прикани Рияд да организира транспарантно следствие, а турският президент Реджеп Ердоган назова по-рано убийството на Хашоги деликатно планувано.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР