Турция е готова да проведе нови военни операции срещу терористичните

...
Турция е готова да проведе нови военни операции срещу терористичните
Коментари Харесай

Ердоган обяви важна новина за Турция и Сирия

" Турция е подготвена да организира нови военни интервенции против терористичните групировки в граничните региони със Сирия ". Това разгласи в Самсун турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от БГНЕС. „ Недопустими са апелите за ограничението на антитерористичните операции в сирийските региони, които са на територията на Сирия западно от река Ефрат. За Турция няма значение, къде работят терористите, ние сме подготвени да създадем всичко за тяхното заличаване “, означи той.

Ердоган също по този начин съобщи, че популацията на редица сирийски градове, в това число Манбидж желае турската интервенция. Той акцентира, че точно Западът се държи като окупатор. „ Никой няма право да декларира, че Турция окупира Сирия “, добави президентът.

На 20 януари турската войска стартира интервенция „ Маслинова клонка “ против кюрдските отряди на Силите за национална самозащита и партията Демократичен съюз в Африн, където живеят към 1,5 милиона кюрди и бежанци от други региони на Сирия. Анкара счита тези организации за терористични.

На 18 март Генерален щаб на турските Водоснабдителна система заяви, че град Африн е високомерен. Днес Генерален щаб разгласи, че армията е открила цялостен надзор над района.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР