Турция е готова да проведе нови военни операции против терористични

...
Турция е готова да проведе нови военни операции против терористични
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова с нови операции в Сирия

Турция е подготвена да организира нови военни интервенции срещу терористични групировки в крайграничните региони на Сирия, съобщи турският президент Реджеп Ердоган в събота в тирада в провинция Самсун.

Недопустими са апелите за ограничение на антитерористичните интервенции в региони, които са ситуирани в Сирия западно от река Ефрат. За Турция няма значение къде работят терористите, ние сме подготвени да създадем всичко за тяхното заличаване, сподели той.

„ Политико “: Турция е отвън надзор, Съединени американски щати да реагира

По думите на Ердоган популацията на разнообразни сирийски градове, включително Манбидж, Тел Абяд, Рас ал Айн, упорства Турция да влезе.

Турският президент сподели още, че точно Западът се е проявявал като поробител.

Никой няма право да декларира, че Турция завзема Сирия, добави той.

Целта на Ердоган в Сирия – да унижи кюрдите

Генералният щаб на Турция разгласи на 20 януари, че стартира интервенция "Маслинова клонка " срещу кюрдските отряди Сили за отбрана на народа и Партията на демократичния съюз в Африн, където живеят към 1,5 милиона кюрди и бежанци от други области на Сирия. Тези организации са считани от Анкара за терористични. Турските сили завзеха Африн и по-рано през днешния ден генералният щаб заяви, че сирийският район Африн е подложен под цялостен надзор от турската войска и че се поставят старания да се помогне на цивилните да се завърнат по домовете си по безвреден метод.

Вижте във видеото: Подкрепяни от Турция групи честват завладяването на Африн

Африн падна, турското знаме се вее

Продължават напъните на турските бойци за заличаване на експлозиви и мини, сложени от терористите в района, се показва в известието.

Общо 3733 терористи са били "неутрализирани " от началото на интервенция "Маслинова клонка " в района на Африн, съобщи генералният щаб на турската войска. Под думата "неутрализирани " турските управляващи имат поради, че терористите или са се предали, или са били убити, или хванати, отбелязва Анадолската организация.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР