Турция е готова да преработва безплатно руска пшеница и да

...
Турция е готова да преработва безплатно руска пшеница и да
Коментари Харесай

Сделка! Турция е готова да преработва руска пшеница и да доставя продукти на бедните страни

Турция е подготвена да преработва гратис съветска пшеница и да я изпраща в бедните страни, съобщи през днешния ден турският министър на земеделието и горите Вахит Киришчи пред публицисти в Анкара, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Имаме потенциал за това. Например при производството на брашно, макаронени произведения, грис и булгур. Сега, откакто преработим личното си зърно в нашите фабрики, ще можем да преработим безплатната пшеница, която ще получим от Русия, и да я предоставим гратис на най-слабо развитите страни под формата на брашно и булгур, каквото е желанието на нашия президент, сподели той.

Киришчи съобщи, че такива артикули биха могли да се доставят на " осем от най-бедните страни ". Той не посочи по кое време ще стартират тези доставки.

На 2 ноември Русия реши да възобнови присъединяване си в зърнената договорка, откакто Украйна с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция подсигуряваха документално, че няма да употребяват коридора за сигурност в Черно море за военни цели, заяви съветското министерство на защитата. Москва обаче съобщи, че резервира правото си да се отдръпна от съглашението, в случай че Киев наруши дадените от него гаранции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР