Турция е готова да организира среща между президентите на Русия

...
Турция е готова да организира среща между президентите на Русия
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова да организира среща между Путин и Зеленски

Турция е подготвена да провежда среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, съобщи през днешния ден турският президент пред делегациите на Русия и Украйна преди началото на договарянията в Истанбул, предадоха международните организации и турските медии, представени от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3415
Напредъкът в договарянията сред съветските и украинските договарящи в Истанбул ще постави основите за среща сред водачите на двете страни, посочи Ердоган, който приказва в офиса си в двореца Долмабахче.

Той за следващ път уточни, че Турция е подготвена да спомага в границите на преговорния развой сред Русия и Украйна. 

Добре пристигнали в Турция и в Истанбул. Радваме се да Ви посрещнем в тази тежка обстановка, положихте огромни старания от името на двете страни. Конфликтът в Украйна доста ни тревожи. От самото начало на рецесията положихме доста старания в опит за разрешаването й на всички равнища. Демонстрирахме обективен метод, с който се пазят и съблюдават правата и на двете страни в границите на всички платформи, в които имаме право на глас, сподели турският държавен глава.

Той уточни, че е пристигнало време за постигането на съответни резултати и прикани за неотложно преустановяване на огъня. Президентът на Турция добави, че " слагането на завършек на нещастието " зависи и от двете страни.

Ердоган посочи също по този начин, че и президентът на Украйна Володимир Зеленски, и президентът на Русия Владимир Путин са " скъпи другари за Турция ". Турският водач уточни, че е време договарянията към този момент да доведат до съответни резултати. 

Президентът на Турция изрази вяра, че тези договаряния ще бъдат от изгода както за двете страни в спор, по този начин и за района. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР