Турция е депортирала американски джихадист, а още седем от Германия

...
Турция е депортирала американски джихадист, а още седем от Германия
Коментари Харесай

Турция започна да депортира чуждестранни джихадисти

Турция е депортирала американски джихадист, а още седем от Германия ще бъдат експулсирани по-късно през седмицата. Tова съобщи представител на вътрешното министерство на страната, представен от БГНЕС.
"Един американски задграничен терорист войник беше депортиран от Турция след привършване на процедурите. Програмата за пътешестване на седем задгранични бойци от немски генезис е приключена в центровете за репатриране. Те ще бъдат депортирани на 14 ноември ", съобщи представителят Исмаил Катаклъ.
Турция разкритикува западните страни за отхвърли им да репатрират своите жители, напуснали страните, с цел да се причислят към групата на Ислямска страна (ИД) в Сирия и Ирак, и за отнемането на поданството на част от тях.
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи предходната седмица, че в Турция има близо 1200 задгранични членове на ИД в ареста и е заловила 287 по време на неотдавнашната си интервенция в Северна Сирия.
"Ще изпратим назад трима, петима, 10 души. Не е належащо да се пробвате да избягат от това, ние ще ги изпратим назад. Разправете се с тях по какъв начин желаете ", сподели Сойлу.
Остава неразбираемо дали Турция ще успее да репатрира тези, на които е било отнето поданството.
Въпреки че Нюйоркската спогодба от 1961 година постановява като нелегално оставянето на хора без поданство, няколко страни, в това число Англия и Франция, не са я утвърдили, а последните случаи са провокирали продължителни юридически борби.
Само Англия е лишила над 100 души от поданството им за това, че са се включили към джихадистки групи в чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР