Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха

...
Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е благодарна на всички държави за помощта

Турция е признателна на всички страни за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните трусове, раздрусали страната на 6 февруари, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация, написа БГНЕС.

Във видеопослание, изпратено до Световната държавна среща на върха в Дубай, турският водач съобщи, че екипите са извадили над 8000 оживели от отломките на труса в Южна Турция. По думите му също по този начин огромна част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са към този момент изписани от лечебните заведения.

Приятелски и приятелски страни, които непрекъснато събират помощи за нашия народ, поддържат с екипите си напъните ни за търсене и избавяне на хора и не ни не помнят в молитвите си ", добави Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Турция, която е изправена пред едно от " най-големите естествени бедствия " освен в своята история, само че и в историята на човечеството, в никакъв случай няма да не помни " другарството, което показахте в този тъмен ден ", сподели още той. По думите му земетресението още един път е посочило смисъла на интернационалната взаимност.

По последни данни броят на жертвите на земетресенията в Турция набъбна на 31 974 души. Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко 10 окръга в южната и югоизточната част на Турция, а по този начин също и прилежаща Сирия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР