Турция е арестувала 15 заподозрени, за които се твърди, че

...
Турция е арестувала 15 заподозрени, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Арестуваха 15 тайни агенти на Мосад в Турция

Турция е арестувала 15 обвинени, за които се твърди, че са работили за израелската специфична работа "Мосад " на нейна територия, заяви турският всекидневник "Сабах ".
Според информацията обвинените са били задържани преди месец и са предоставяли на "Мосад " информация за турски жители и задгранични студенти, които учат в страната.
Заподозрените са предоставяли информация за студенти, които евентуално ще работят във военнопромишления комплекс.
Проправителственият всекидневник означи също, че интервенцията по арестуване на обвинените, които съгласно него са араби, е извършена от турската Национална разследваща организация след едногодишна контраразузнавателна интервенция.
Очаква се да бъдат повдигнати обвинявания против обвинените, за които се оповестява, че са били разграничени в пет килии, всяка от които се състои от по три члена.
"Дейли Сабах " прецизира още, че те са работили в четири турски вилаета и всички са били задържани по време на интервенция на Националната разследваща организация сутринта на 7 октомври.
Заподозрените са били следени "около година, употребявайки механически и човешки разследващи способи ", през което време те са се занимавали с шпионаж, фокусиран върху палестинците в Турция, прибавя вестникът.
"Беше разбрано, че шпионската мрежа, която беше вербувана с пари, показа информацията, до която е достигнала, с "Мосад " за десетки хиляди долари и евро ", разкрива още "Сабах ".
Радикалната ислямистка палестинска формация "Хамас " има команден щаб в Турция.
Отношенията на Анкара с Йерусалим бяха нестабилни през последните години. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж се опитваше да се нарежда като бранител на палестинците в района и предприе яростни офанзиви против държанието на Израел по време на интервали на въоръжен спор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР