Турция е арестувала 15 заподозрени, за които се твърди, че

...
Турция е арестувала 15 заподозрени, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Турция арестува 15 тайни агенти на Мосад

Турция е арестувала 15 обвинени, за които се твърди, че са работили за израелската специфична работа " Мосад " на нейна територия, заяви турският всекидневник " Сабах ".

Според информацията обвинените са били задържани преди месец и са предоставяли на " Мосад " информация за турски жители и задгранични студенти, които учат в страната.

Заподозрените са предоставяли информация за студенти, които евентуално ще работят във военнопромишления комплекс.

Проправителственият всекидневник отбелязва също, че интервенцията по арестуване на обвинените, които съгласно нея са араби, е извършена от турската Национална разследваща организация (MIT) след едногодишна интервенция за контраразузнаване.

Очаква се да бъдат повдигнати обвинявания против обвинените, за които се оповестява, че са били разграничени на пет килии, всяка от които се състои от по три члена.

Daily Sabah заяви, че те са работили в четири турски провинции и всички са били задържани по време на интервенция на MIT сутринта на 7 октомври.

Заподозрените са били следени " към година, употребявайки механически и човешки разследващи способи ", през което време те са се занимавали с шпионаж, фокусиран върху палестинците в Турция, прибавя вестникът.

" Беше разбрано, че шпионската мрежа, която беше наета с пари, показа информацията, която е достигнала с Мосад за десетки хиляди долари и евро. "

Хамас има команден щаб в Турция.

Отношенията на Анкара с Йерусалим бяха нестабилни през последните години. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж се опитваше да се нарежда като бранител на палестинците в района и подхваща яростни офанзиви против държанието на Израел по време на интервали на въоръжен спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР