Турция, дори и като член на НАТО, може да си

...
Турция, дори и като член на НАТО, може да си
Коментари Харесай

Как ще бъде посрещната Виктория Нуланд в Турция?

Турция, даже и като член на НАТО, може да си разреши да изрази личното си мнение пред Вашингтон по отношение на украинската рецесия.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд ще посети Турция като част от европейското си турне. Целта е „ по-нататъшно подсилване на двустранните връзки, наблягане на общата поддръжка за Украйна и ангажиране в координирането на отговора на дейностите на Русия във връзка с Украйна “.

Нуланд е посланик от кариерата. Тя учи Русия професионално, в това число до момента в който работи в посолството на Съединени американски щати в Москва при започване на 90-те години, тя съумява да работи както в НАТО, по този начин и като консултант на вицепрезидента Дик Чейни. Тогава тя взе участие интензивно в украинските събития през 2013-2014 година Но Турция за нея не е съществена страна.

Въпреки това тя има намерение да убеди турците, че пътят за възстановяване на връзките на Анкара с НАТО и Европейски Съюз може да минава през Украйна. За да реализира това, тя би трябвало да предложи доста атрактивни тласъци на Анкара. Но имат ли ги американците?

Нека да оценим обстановката от справедлива позиция. Посредническите старания на Турция за споразумяване на украинската рецесия могат да бъдат третирани по друг метод. Но тя съумя да провежда срещата на съветския и украинския външни министри в Анталия, както и договарянията сред Москва и Киев в Истанбул.

Разбира се, Анкара играе своя лична многоходова игра, само че нейната позиция е опортюнистична в НАТО. Нищо не се случва в Близкия изток единствено по една причина. Анкара стартира да усеща от ден на ден усет към " огромната политика ". Това е една от аргументите за нейната хипертрофирана интензивност в украинско направление.

Анкара не е призната в Европейски Съюз, само че има намерение да проникне в европейската система за сигурност посредством статута на „ един от гарантите за сигурността на Украйна “, препоръчан от Киев, и тази нова разновидност на европейската идеология получава видим подтик. При тези условия Анкара образува своя лична стратегия за създаване на връзки с Вашингтон, която включва най-неочакваните ситуационни съюзи. Отчита ли Нуланд тези значими точки?

Според американското издание Foreign Affairs тя може да хвърли квалифицираните авансово " козове " на масата на турците. И какво? По-рано Нуланд съобщи, че Вашингтон има намерение да предложи на Анкара способи да излезе от обстановката със закупуването на съветски С-400, само че към този момент турците са застрашени единствено с спомагателни наказания.

Както допуска турското издание Hürriyet, Нуланд може да структурира връзките на Съединени американски щати с Турция в три обособени категории. В първата група се избира посоката, в която двете страни споделят общи възгледи и си сътрудничат добре, следвайки една и съща политическа линия. Позитивният дневен ред включва икономическо съдействие, разширение на съдействието в региона на енергетиката и втечнения природен газ (ВПГ), ограничение на въздействието на Русия и Иран в Близкия изток, както и поддръжката на Турция за териториалната целокупност на Украйна.

Втората група съдържа въпроси на които двете страни гледат от разнообразни гледни точки, което апропо включва и настоящия за Турция кюрдски въпрос. И най-после, третата група, която е самобитен бич за Турция: въпросът за демокрацията и правата на индивида.

От този лист излиза наяве, че няма нищо ново в арсенала на американската дипломация във връзка с Турция - и Съединени американски щати преглеждат връзките сред Анкара и Москва само от позиция на личните си ползи и не престават да я възприемат като второкласна страна, в случай че не и третокласна.

Вашингтон към момента не желае да забележи и да признае, че Турция се е трансформирала в друга страна. Както означи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, „ даже като член на НАТО, тя може да си разреши да изрази личното си мнение пред Вашингтон като най-суверенната от другите страни които са членове на Северноатлантическия алианс. " Още повече, че съгласно наши наблюдения турската аналитична общественост, за разлика от американската и европейската, прави оценка по друг метод вероятните вероятности за следствията от украинската рецесия.

И по-нататък. Нуланд сподели, че " чака с неспокойствие да запретне ръкави, да се върне в Анкара и да стартира разговор с нея ". Но ще се получи ли?

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР