Турция дари 100 хиляди дози ваксина срещу КОВИД-19 на Демократична

...
Турция дари 100 хиляди дози ваксина срещу КОВИД-19 на Демократична
Коментари Харесай

Турция обеща да дари 1,1 милиона ваксини на Конго

Турция подари 100 хиляди дози ваксина против КОВИД-19 на Демократична република Конго и даде обещание да обезпечи още 1,1 милиона дози за централноафриканската страна. Ангажиментът бе стихотворец от турския президент Реджеп Тайип Ердоган по време на посещаване в тази страна, съобщи Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30784
Конго е първата спирка от обиколка на Ердоган в три африкански страни, която обгръща още Сенегал и Гвинея-Бисау.

" Донесох със себе си 100 хиляди дози ваксина ", сподели президентът на Турция през вчерашния ден по време на взаимна конференция с президента на Конго Феликс Чизекеди в столицата Киншаса. " Нашето здравно министерство ще изпрати (още) 1 млн. дози Синовак и 100 хиляди дози Тюрковак ", добави Ердоган.

Той акцентира, че Турската организация за съдействие и съгласуване (ТИКА) в това време продължава поддръжката си за напъните за развиване на Демократична република Конго, в това число посредством планове, ориентирани към опазване на здравето, развиване на административна и социална инфраструктура, възобновяване на учебни заведения.

Ердоган акцентира също и солидарността на двете страни във връзка с сигурността и битката с тероризма, като изрече признателност на конгоанските управляващи по-специално за поддръжката в битката на Турция с мрежата ФЕТО.

По отношение на икономическите и търговски връзки сред двете страни, Ердоган уточни, че комерсиалният стокообмен е повишен съвсем двойно от интервала преди пандемията, като през 2018 година той е бил 36,5 милиона $. " Напредваме към задачата си за стокообмен в размер на 250 милиона $ ", сподели Ердоган.

На собствен ред президентът на Конго открои голямото значение на визитата на Ердоган за бъдещето на своята страна. По думите му Турция може да помогне за обучаването на конгоанските сили и да показа опита си в битката против тероризма. Като обещаващи браншове, където също може да бъде осъществено съдействие, той изреди опазването на здравето, превоза и инфраструктурата, добавя Българска телеграфна агенция.

" Приоритетът е сигурността, усилването на потенциала в битката против терористичните организации и въоръжените групировки ", посочи президентът на Конго.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30784  Гърция отстранява Коронавирус ограничавания, само че единствено за имунизирани Гърция отстранява Коронавирус ограничавания, само че единствено за имунизирани  COVID-19 в България: 90% от умрелите през денонощието не са били имунизирани COVID-19 в България: 90% от умрелите през денонощието не са били имунизирани  Овлажнителите на въздуха възстановят гласа след заразяване с Омикрон Овлажнителите на въздуха възстановят гласа след заразяване с Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР