Турция арестува двама души, заподозрени в шпионаж в полза на

...
Турция арестува двама души, заподозрени в шпионаж в полза на
Коментари Харесай

Турция залови двама израелски шпиони

Турция арестува двама души, обвинени в шпионаж в интерес на израелското разузнаване. Това заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая, представен от " Ройтерс ".

Анкара осъди Израел за войната му против бойците на " Хамас "  в линията Газа.

От януари турските управляващи са задържали и обвинили десетки хора по съмнение във връзки с израелската разследваща работа Мосад. Миналия месец бяха повдигнати обвинявания на шестима души.

Турски и израелски лидери публично си разменят критики от началото на войната на Израел с палестинската въоръжена формация " Хамас " през октомври. Турция предизвести Израел за " съществени последици ", в случай че се опита да преследва членове на " Хамас ", живеещи отвън палестинските територии, в това число в Турция.

Йерликая заяви, че полицията е задържала осем души, за които се счита, че събират и продават информация на Мосад за набелязани лица и компании в Турция. От тях двама са били задържани, а шестима - условно освободени.

" Никога няма да позволим шпионски действия, които се правят в рамките на страната ни против националното единение и взаимност на нашия народ. Ние го преследваме ", акцентира той.

Турски чиновник по сигурността уточни, че акцията, извършена в Истанбул, е била ориентирана към турски частен детектив и брачната половинка му, за които се счита, че са имали връзки с Мосад в интервала от 2011 до 2020 година

Той означи, че преди този момент детективът се е срещал с членове на Мосад в Австрия, Швейцария и Германия и е употребявал частни информационни канали, с цел да поддържа връзка с тях.

Детективът е " спечелил обилни доходи " от това и е основал мрежа от деветима души. Членове на мрежата са създали самопризнания и детективът и брачната половинка му са били задържани.

През януари турски съд подреди арестуването на 15 души и депортирането на осем, обвинени във връзки с Мосад и ориентирани към палестинци, живеещи в Турция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР