"Турците си играят с огъня", под това и други подобни

...
"Турците си играят с огъня", под това и други подобни
Коментари Харесай

Атина: Анкара си играе с огъня

"Турците си играят с огъня ", под това и други сходни заглавия гръцки издания през днешния ден се стопират на зачестилите напоследък нарушавания на гръцкото въздушно пространство от турските военновъздушни сили.

В. "Прото тематика " написа, че 41 нарушавания на националното въздушно пространство на Гърция са били регистрирани, като в тях са взели участие 10 турски самолета. Набезите са станали в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Вестникът акцентира, че турската интензивност е била подхваната в миг, когато в отделение на остров Скирос се е намирал гръцкият боен министър Панос Каменос. Коментарът е, че турската бойна авиация е надминала всички граници на провокациите в Егейско море. Два от турските изтребители са били въоръжени.

По този мотив министърът на защитата Каменос е предизвестил, че "Гърция няма да остави без отговор нито едно предизвикателство във връзка с националния суверенитет на страната ".



В последно време турските провокации са нарастнали. Ежедневно сред шест и осем самолета на военновъздушните сили на Турция предизвикат, нарушавайки националното въздушно пространство, като правят прелитания над острови. Отговорът ни е неотложен. Нито един аероплан не влиза в гръцкото въздушно пространство без да е прехванат, споделя министърът, представен от в. "Катимерини ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР