Турското министерство на външните работи съобщи, че не признава данните

...
Турското министерство на външните работи съобщи, че не признава данните
Коментари Харесай

Турция не признава преброяването в Северна Македония

Турското министерство на външните работи заяви, че не признава данните от преброяването в Република Северна Македония (РСМ), които бяха оповестени в сряда от Държавния статистически институт.

Говорителят на министерството прикани управляващите в Скопие да се отнесат съществено към поставените въпроси по отношение на достоверността на преброяването от турската общественост в страната.

Късно нощес Демократическата партия на турците (ДПТ) в Северна Македония разгласи, че не приема формалните резултати от преброяването на популацията в страната. Според партията на Бейджан Иляс, без значение от обстоятелството, че броят на турците в РСМ бележи растеж спрямо предходното броене отпреди 19 години, то е " надалеч от истината " и те няма по какъв начин да бъдат признати от " ДПТ, както и от турския народ в страната ".

" Самият факт, че 132 260 души са отказали да оповестят етническата си принадлежност хвърля сянка върху преброяването ", подчертаха от партията.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски също оопредели " преброяването като ненапълно ", оповестява БНР.

Българските сдружения и политическите партии също оспориха достоверността на данните публикувани в наличието на премиера Димитър Ковачевски. Според данните на Държавния институт по статистика българите в РСМ са едвам 5304 души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР