Турското министерство на отбраната съобщи за опит на гръцка страна

...
Турското министерство на отбраната съобщи за опит на гръцка страна
Коментари Харесай

Изтребители на Гърция и Турция се взеха взаимно на прицел по време на мисия на НАТО

Турското министерство на защитата заяви за опит на гръцка страна да прихване турски бойни самолети, до момента в който са летели като част от задача на НАТО. „ По време на Мисията на НАТО NEXUS ACE, която се организира в интернационалното въздушно пространство, бе изработен опит за прихващане от самолети на Гърция, само че нужният отговор беше даден от нашите самолети на Военновъздушни сили и задачата на НАТО беше сполучливо приключена “, заяви министерството на защитата в Туитър.

Турция упорства за преустановяване на милитаризацията на гръцките острови в източната част на Егейско море. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу счита, че милитаризацията на островите е нарушаване на дългогодишни интернационалните контракти и слага под въпрос суверенитета на островите. Според него Турция е решена да разиска и оспори суверенитета на тези острови, в случай че Гърция не спре нарушаванията, написа Българска телеграфна агенция.

Негативните връзки сред Турция и Гърция се утежниха още повече, откакто на 17 май гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се обърна към Конгреса на Съединени американски щати, където разгласи невиждан брой прелитания на турски изтребители над гръцките острови и прикани да не се продават самолети F-16 „ на тези, които подкопават стабилността в Средиземно море ”.

Тогава Ердоган упрекна гръцкия министър председател, че нарушава договореностите, реализирани на срещата им, и сподели, че оттук насетне за него няма подобен политик като Мицотакис и не има намерение " нито да се среща, нито да се занимава с него ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР