Турското министерство на отбраната съобщи, че досега при операцията Мирна

...
Турското министерство на отбраната съобщи, че досега при операцията Мирна
Коментари Харесай

Противоречиви данни за броя на жертвите при турската военна операция в Сирия

Турското министерство на защитата заяви, че до момента при интервенцията „ Мирна пролет “ в Северна Сирия са били убити 415 терористи. Подчертава се принадлежността им единствено към кюрдски групировки – ПКК и Отрядите за отбрана на популацията, оповестява Българска национална телевизия.
Същевременно ръководителят на Сирийската обсерватория за правата на индивида, базирайки се на локални източници, оповестява за 74 убити кюрди. Кюрдски източници оповестяват и за минимум 49 сирийски опозиционни бойци, убити при офанзивата. Постъпват данни за 20 починали сирийски цивилни, доказана е гибелта и на най-малко 19 турски цивилни жители.
Турският боен министър Хулуси Акар съобщи, че обстрел против американски военни по време на интервенцията е изключен и е направена нужната съгласуваност със Съединените щати. Вчера вечерта се появиха информации, че турската войска е обстреляла американски боен пост в Сирия. От военното министерство в Анкара прецизираха, че са поразили кюрдска позиция, умишлено основана наоколо до него.
Турция стартира интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия в сряда. Като цел те показват застраховане на границите, отстрани на терористите там и гарантиране на безвредното завръщане на сирийските бежанци и териториалната целокупност на Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР