Турското архитектурно студио Nous Architecture спечели първа награда от $28

...
Турското архитектурно студио Nous Architecture спечели първа награда от $28
Коментари Харесай

Изграждат на ново Студентски град - на 300 километра от софийския

Турското архитектурно студио Nous Architecture завоюва първа премия от $28 000 на интернационалния еднотурен архитектурно-градоустройствен конкурс за развиване на комплекса, създаване на нови места за настаняване и реорганизация на съществуващите в комплекс " Студентски град " ( " Студентски град " ) в Нови Белград, заяви Ekapija.

Автори на спечелилия план са архитектите Джихан Севиндик и Сидик Гювенди с асистенти Емирхан Аята, Тетяна Маркова и Екрем Зенгин.

Техният дизайн се основава на строителство без разрушение, т.е. на правилото да се направи стабилно това, което към този момент съществува.

" Повторното потребление на съществуващата конструкция посредством прибавяне на това, което липсва, вместо разрушение и наново създаване, напълно ясно води до понижено разходване на материали, пари и употребява пространството, което към този момент съществува. Това са екологични проблеми, които участват в международен мащаб и които, учудващо, не се ползват постоянно ", споделят създателите на отличения план.

Припомняме, че този юли Министерството на образованието, науката и софтуерното развиване на държавното управление на Република Сърбия, в съдействие със Съюза на архитектите на Сърбия, откри обществения интернационален обединен кръговиден архитектурно-градоустройствен конкурс за развиване на комплекса, създаване на нови места за настаняване и реорганизация на съществуващите в комплекс " Студентски град " ( " Студентски град " ) в Нови Белград.
 Петте най-доходоносни специалности в българските университети
Петте най-доходоносни специалности в българските университети

В кои висши учебни заведения се дипломират най-високоплатените студенти?

Планът е Студентският град в Белград да има повърхност от близо 24 000 квадратни метра, с общо 1000 нови места за настаняване на студенти.

Тогавашният първи вицепремиер и министър на образованието, науката и софтуерното развиване Бранко Ружич съобщи, че построяването на нови жилища в Студентски град е част от напъните на министерството за възстановяване стандарта на живот на студентите в републиката. Ружич сподели, че в границите на плана " Студентско жилище ", който се осъществя с поддръжката на Банката за развиване на Съвета на Европа (CEB), са обезпечени 48 500 000 евро за построяването на нови студентски домове и реконструкцията и разширението на съществуващите.

Студентски град, или разговорно Студеняк, е градски квартал на Белград, столицата на Сърбия. Намира се в белградската община Нови Белград. Студентски град, както демонстрира името му, в действителност е кампусът на Белградския университет.
 За съвсем всеки зрелостник има свободно място в университет
За съвсем всеки зрелостник има свободно място в университет

Броят на завършващите учебно заведение и броят на студенските бройки съвсем се изравниха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР