Турско робство няма. Има съжителство. Хайдути няма, защото съжителството е

...
Турско робство няма. Има съжителство. Хайдути няма, защото съжителството е
Коментари Харесай

Квадратното колело на историята

Турско иго няма. Има общуване. Хайдути няма, тъй като съжителството е било спокойно! „ Под Игото “ е образец за тласкане към расова ненавист. Борците ни за независимост са идиоти, тъй като са се борили за нещо, което, не ни е липсвало. Априлското въстание е проведено и изпълнено от сепаратисти! Левски е палач! Ботев е футболен тим! Баба Тонка е… баба. Пенсионерка. А на тези, знаем, че не трябва да им обръщаме внимание. Защо това ни се случва? Тотално потъпкване на националното ни схващане. Да не приказваме за горделивост.



Версия едно: Институциите извършват поръчка. Прост народ по-лесно се командва. Не е належащо да имаш родова памет и национална еднаквост. Достатъчно е да изпълняваш. Да бъдеш био-маса, която елементарно да се трансформира в пари или храна. За това история не ти би трябвало, тъй като храната няма потребност от родова памет.

Версия две: Институциите са изпаднали в положение на креативна нелепост (по доктор Михайлов). Състояние, в което нелепостта по мащаб е способна да се конкурира единствено със себе си. Предполагаемата последваща стъпка, с цел да се излезе от глупавото състояние е да се направи нещо, затаете мирис, нещо което да отстрани дискриминирането в историята.

Пример: Историята на цар Киро да се учи паралелно с Цар Симеон Велики (на който ще е по-правилно и антидискриминационно да му викаме Симо Пича). Васил Левски ще бъде обсъждан паралелно с Бен Ладен, тъй като и двамата са терористи. И също така да вземем да му бутнем паметника и на негово място да се построи мол, в който да се продават дъвки. Но това би трябвало да стане благодарение на министерството на тоталното плячкосване и заличаване на България (забравих по какъв начин публично го назовават.)

Версия три: Някой се е хванал на бас, че може крепко да се ебава с народа. Ама да се ебава за всичко и по доста! МОЩНО! За в този момент по всичко проличава, че печели баса. Версия четири: Когато някой политик наака имиджа, незабавно се пуска някое бясно Ленче да изтърси някоя дразнеща нелепост и да отвлече вниманието на хората.

Нека забележим кои политици са поакали имиджа… Май всички? То не бяха жилища, тераси, къщи за тъщи, къщи на морето без тъщи, трепане на деца, гепене на пари, далавери за милиони, несъответстваща прокуратура, несъответстващ съд…

Специално на мен третата причина ми подхожда най-вече, тъй като имам вярата, че този който се ебава с България в един миг ще му стане скучно и ще се отдаде на по-градивни занимания. Като да си купува парцели на кило на подпазарни цени, като и да прави чиста и свята обич с манекенки на дребен остров нейде в океана. Защото, в случай че разчитаме политиците и магистратите ни по чудодеен метод да спрат да се поакват… Не виждам по какъв начин ще стане. Те живеят в своята недосегаема кочина и имат потребност от хората единствено по избори с цел да им узаконят властта. Скоро и от това няма да имат потребност. Помнете ми думата. До тогава най-добре четете история незаконно. Четете скрито у дома на заключени порти. Карайте и децата да четат тази пуста история или най-малко им разказвайте това, което вие знаете. Защото в скоро време историята, такава каквато я познаваме ще изчезне, а на нейно място ще пуснат реклами за тоалетна хартия. P.S. Извинявам се за думите „ ебава “ и „ поакал “ само че ги намирам за най-точно описателни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР