Турско-германските учени Угур Шахин и Озлем Туречи получиха престижната награда

...
Турско-германските учени Угур Шахин и Озлем Туречи получиха престижната награда
Коментари Харесай

Основателите на Бионтек с награда „Принцеса на Астурия“

Турско-германските учени Угур Шахин и Озлем Туречи получиха влиятелната премия на принцеса Астурия от испанското кралско семейство.

Основателите на Бионтек завоюваха наградата за механически и научни проучвания дружно с петима други учени, които изиграха основна роля в създаването на имунизациите против COVID-19.

Каталин Карико, чиято работа с РНК се гледаше скептично в продължение на десетилетия, само че по-късно постави основите за имунизациите Moderna и Pfizer, одобри премията от тяхно име.

„ Нашата вяра в този момент е да вдъхновим идващото потомство учени, лекари и медицински служащи. Останете любопитни, задавайте въпроси, без значение какъв брой лъкатушен може да е пътят напред “, сподели тя в речта си.

Пандемията беше тематика на цялата обилна гала, осъществена в театъра Кампоамор в центъра на Овиедо за първи път от 2019 година

„ Развълнувани сме да възстановим тази тържествена, грандиозна, само че също по този начин приветлива и вдъхновяваща конюнктура. Връщането ни тук в действителност значи доста “, сподели в тирада испанският крал Фелипе VI.

„ Всички се опитваме да защитим мъжете или дамите, които обичаме, само че някои направиха нещо друго: рискуваха живота си, с цел да защитят непознати “, сподели френският публицист Еманюел Карер, който завоюва премията за литература.

„ Нашите лауреати постоянно са били образец за неизменност и увереност. Пример за това по какъв начин техните дела демонстрират най-големия ангажимент, който хората могат да поемат: ангажираност към другите “, сподели крал Фелипе VI.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР