Турският водач Мехмет Калиман, който на 29 юни 2018 г.

...
Турският водач Мехмет Калиман, който на 29 юни 2018 г.
Коментари Харесай

След 5 г.: Задържаха турски тираджия убил двама музиканти от Пловдив

Турският лидер Мехмет Калиман, който на 29 юни 2018 година умъртви двама музиканти от Пловдив, е арестуван близо 5 години след случая. При злополуката на място почина Николай Николов-Нико, а китаристът Павел Дюлеров умря 4 месеца по-късно в болница.

Злополуката стана на прохода Хаинбоаз покрай село Пчелиново. На десен завой автомобилът с двамата музиканти навлязъл в насрещното и се блъснал в тира. Музикантите пътували към Русе за концерт.

След случая Мехмет Калиман не е арестуван и във времето от този момент неведнъж е прекосявал с тира си директно през страната, единствено през 2022 година - над 50 пъти. В началото на февруари т. година обаче е задържан при следващото си влизане у нас по обвиняване в породена гибел по несъобразителност. Окръжният съд в Стара Загора го оставя в ареста, през днешния ден най-тежката мярка за неотклонение беше доказана и от Апелативния в Пловдив.

„ Вменено му е обвързване, което не попада в Закона за придвижване по пътищата – че не е спрял спешно при непредвидено затруднение, изисква се реакция единствено при предвидимо. Произшествието е напълно в неговата лента, единството му нарушаване е, че е карал с 65 км/час при ограничаване от 40 “, пледира юристът му Радко Колев. Той настоя, че наказателното произвеждане може да завърши и без никаква мярка за Мехмет Калиман, само че магистратите въпреки всичко го оставиха в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР