Турският вицепремиер Бекир Боздаг заяви, че Анкара не е нито

...
Турският вицепремиер Бекир Боздаг заяви, че Анкара не е нито
Коментари Харесай

Турция: Не подкрепяме и не заставаме срещу никоя страна в Сирия

Турският вицепремиер Бекир Боздаг съобщи, че Анкара не е нито със, нито против която и да е било страна по проблема Сирия, съобщи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от интернационалните информационни организации. " Нашата политика  се разграничава от тази на Иран, Русия и Съединени американски щати ", акцентира той.

Изказването на Боздаг пристигна в отговор на журналистически въпрос по отношение на по-ранните мнения на френския президент Еманюел Макрон, който съобщи, че поддръжката на Турция за въздушните удари в Сирия е посочила, че Анкара се е разграничила от Москва.

В ранните часове на съботната заран Съединени американски щати, Англия и Франция изстреляха повече от 100 ракети против цели, свързани с производството на химически оръжия от държавното управление на Башар Асад, което Западът упреква за хипотетичната химическа офанзива в град Дума.

„ Политиката на Турция в Сирия не е да застава със или против която и да е било страна. Няма смяна в политиката, която Турция следва “, съобщи Боздаг пред кореспонденти в Катар.  

„ Нямаме единна политика със Съединени американски щати по въпроса за кюрдските Сили за отбрана на народа(СЗН) в Сирия и позицията на Турция не се е трансформирала. Ние също по този начин сме срещу безусловната поддръжка за сирийския режим и имаме различия с Иран и Русия по тази тематика. “, добави Боздаг.

Въпреки че Турция работи дружно с Русия и Иран за преустановяване на насилието в Сирия, Анкара от дълго време упорства за свалянето на президента Башар Асад и поддържа сирийските бунтовниците, които се борят против режима.

Наред с това връзките сред Анкара и Вашингтон не престават да са обтегнати поради поддръжката на Съединени американски щати за кюрдските милиции, определяни от Турция като клонове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която води яростна битка за самостоятелност в югоизточна Турция от повече от 30 години.

По-рано Турция поддържа въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия, като уточни, че те изпращат ясно обръщение на президента Башар Асад.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР