Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви във Варшава, че Берлин

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви във Варшава, че Берлин
Коментари Харесай

Турция: В Берлин да внимават с приказките по наш адрес

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи във Варшава, че Берлин би трябвало да бъде по-внимателен в изявленията си във връзка с Анкара, съобщи ТАСС.

"В Германия се вършат изказвания, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са краткотрайно събитие, а другарството е нещо непрекъснато. Те би трябвало да бъдат деликатни /в изказванията/ ", сподели министърът, представен от телевизия CNN - Тurk.

Чавушоглу акцентира, че "няма потребност да се вършат популистки изказвания преди изборите " и че Германия не трябва да "прекрачва линията ".

По-рано немският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че "Турция, която лимитира свободата на словото, хвърля почтени хора в пандиза и потиска опозицията, не може да стане част от Европейски Съюз ". Той съобщи също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със настоящето турско държавно управление.



На 19 август турският президент Реджеп Ердоган разкритикува остро немския министър на външните работи Габриел, откакто той насочи рецензии към намесата му в акцията за немските избори на 24 септември.

"Кой си ти, че да приказваш на президента на Турция? Разговаряй с ръководителя на турското външно министерство. Знай си мястото! Не ни поучавай! ", предложи Ердоган на първия посланик на Берлин.

През ноември 2016 година депутатите от Европейския парламент гласоподаваха за преустановяване на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз, стартирани през 2005 година Повод за това беше "непропорционалната реакция " на турските управляващи след опита за държавен прелом в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР