Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция и САЩ

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция и САЩ
Коментари Харесай

Турция и САЩ договарят посещение на президента Доналд Тръмп

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция и Съединени американски щати договарят посещаване на американския президент Доналд Тръмп.

По думите на първия посланик на Турция, закупените от южната ни съседка противоракетни системи С-400 от Русия не съставляват опасност за американските изтребители Ф-35, елементи за които се създават в Турция, и предложи основаването на взаимен комитет, който да прегледа евентуалните опасности.

"Президентът Тръмп одобри, че Съединени американски щати не съумяха да продадат системата "Пейтриът " на Турция и че това е повода, заради която Турция закупи С-400. Президентът Тръмп съобщи, че желае да посети Турция и сега обсъждаме дата. Турско-американските връзки не са свързани само с Ф-35 и С-400. Тези тематики са значими, да, само че има и някои други районни и двустранни въпроси за разискване, измежду които отдръпването на американските военни от Сирия. Само тъй като не постигнахме единодушие по един въпрос, не значи, че би трябвало да прекъснем връзките си по други проблеми. Тръмп споделя това мнение ", съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Будапеща след среща с унгарския си сътрудник Петер Сиярто.

Той от своя страна счита, че Турция не би трябвало да бъде "подвеждана " за участие в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР